Yeteneklerimi Keşfediyorum e-Twinning Projesi

Okulumuz Anasınıfı Öğretmeni Sibel TANBOĞAN ve öğrencileri "Yeteneklerimi Keşfediyorum" adlı yeni bir projeye başladılar.

21.01.2021 225

Her çocuğun ilgi alanları, öğrenme stil ve yeteneklerinin farklı olmasını savunan Howard Gardner'in Çoklu Zeka Kuramın'a göre "her insanda kendine özgü bulunan yetenek ve beceriler bütünü" olarak tanımlanan zekanın 8 bölümü bulunmaktadır. Bu bölümler;

1. Mantıksal Zeka – Matematiksel

2. Sözel Zeka – Dilsel

3. Görsel Zeka – Mekansal

4. İçsel Zeka – Kişiye Dönük

5. Sosyal Zeka – Kişiler Arası

6. Müziksel Zeka – Ritmik

7. Bedensel Zeka – Kinestetik

8. Doğasal Zeka - Doğa

İnsanda birden çok zeka alanı olması bu alanların keşfedilerek öğrenme süreçlerini eğlenceli ve verimli hale getirebilmek,her insana kolay öğrendiği bir öğrenme yolunun bulunduğunda öğrenmede zorlandığı pek çok şey öğretilebilir olduğunu göstermek amacımızdır. Eğitimde her çocuğun öğreneceği stilli keşfetmelerine yardımcı olmak;farklı zeka alanları ile etkinliklerle çocuğun kendini keşfetmesine sağlamak, çocuğun ilgisi olan zeka alanlarını keşfetmek, diğer zeka alanlarına ilgilerini arttırarak gelişimini arttırmak hedeflenmiştir.